Pohanka Lámanka 400g
Výrobce: HANKA
EAN: 8594043010055
Výrobní číslo: 100003442531
Složení: 100% pohanka
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
více informací a parametry
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Parametry
- z toho cukry | - z toho cukry |
- z toho nasycené mastné kyseliny | - z toho nasycené mastné kyseliny |
Alergeny | Alergeny |
Bílkoviny | Bílkoviny |
Energie | Energie |
Kategorie produktu | Kategorie produktu |
Sacharidy | Sacharidy |
Sůl | Sůl |
Tuky | Tuky |
Vláknina | Vláknina |
Výživové údaje na 100 gramů: | Výživové údaje na 100 gramů: |
více informací a parametry
Cena od 60 Kč - 64 Kč v 2 obchodech
Obchody, které prodávají Pohanka Lámanka 400g
Zobrazit historii ceny Pohanka Lámanka 400g
Historie nejnižsí ceny Pohanka Lámanka 400g. Porovnání obchodů, které prodávají Pohanka Lámanka 400g.











