Ullersdorf - likérka a destilerie Ullersdorf Ořechovka 35% 0,5l - diskuze
Výrobce: Ullersdorf - likérka a destilerie
Ořechovka 35%
Ořechovka je tradiční smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru. Výsledkem je typická sladcehořká chuť muškátového oříšku.
Likér má příznivý vliv na zažívání.
Výroba
Ořešák vlašský (Juglans regia) je mohutný strom Balkánského původu. U nás ho lidé začali pěstovat až ve středověku. Sázel se na hospodářských dvorech díky schopnosti odpuzovat hmyz a především pro vynikající olejnaté ořechy.
K výrobě ořechovky jsou používány zelené plody v tzv. mléčné zralosti. Sklizeň je nesmírně pracná. Probíhá v červnu při svátku svatého Jana. Výroba jesenické ořechovky trvá přes třicet dní. Následně likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.
více informací a parametry
Ořechovka je tradiční smolně tmavý likér vyrobený ze zelených ořechů. Do ořechového macerátu je přidávána směs koření a cukru. Výsledkem je typická sladcehořká chuť muškátového oříšku.
Likér má příznivý vliv na zažívání.
Výroba
Ořešák vlašský (Juglans regia) je mohutný strom Balkánského původu. U nás ho lidé začali pěstovat až ve středověku. Sázel se na hospodářských dvorech díky schopnosti odpuzovat hmyz a především pro vynikající olejnaté ořechy.
K výrobě ořechovky jsou používány zelené plody v tzv. mléčné zralosti. Sklizeň je nesmírně pracná. Probíhá v červnu při svátku svatého Jana. Výroba jesenické ořechovky trvá přes třicet dní. Následně likér zraje alespoň další rok v nerezových nádržích. Vzniká tak ořechovka ojedinělé kvality, plného aroma s množstvím vanilkové, skořicové a ovocné dochuti.
Parametry
Obsah alkoholu (%) | Obsah alkoholu (%) |
Obsah balení (l) | Obsah balení (l) |
Region | Region |
více informací a parametry
Cena 479 Kč v 1 obchodě
Dotazy, recenze a diskuze k Ullersdorf - likérka a destilerie Ullersdorf Ořechovka 35% 0,5l
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení












Přidat dotaz