Potraviny a výživa, učebnice pro učební obor Kuchařské práce OU - Šebelová Marie - diskuze
Výrobce: Nakladatelství PARTA, s.r.o.
EAN: 9788073202613
Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy.
více informací
více informací
Dotazy, recenze a diskuze k Potraviny a výživa, učebnice pro učební obor Kuchařské práce OU - Šebelová Marie
Přidat dotaz
Přidat rezenci, hodnocení












Přidat dotaz