FermiHill FERMSTOP 100 ml
Co je to FERMSTOP?
FERMSTOP je přípravek obsahující středně dlouhé nasycené mastné kyseliny, jako je kyselina oktanová (C8), dekanová (C10) a dodekanová (C12). Tyto kyseliny se přirozeně vyskytují například v ořeších nebo mateřském mléce, což znamená, že jsou nejen zdravotně nezávadné, ale dokonce i zdraví prospěšné. Ve vinařství mají tyto kyseliny klíčovou roli, neboť jsou přirozeně produkovány kvasinkami během fermentace, kde přispívají k regulaci jejich aktivity.
Jak FERMSTOP funguje?
Při aplikaci do dokvašejícího moštu se nedisociované mastné kyseliny obsažené v přípravku FERMSTOP dostávají do buněk kvasinek. Zde disociují, snižují vnitřní pH kvasinek a narušují konformaci jejich membrán. Tento proces vede k rapidní inhibici metabolické aktivity kvasinek, jejich odumírání a k následnému zastavení alkoholové fermentace.
Výhody použití FERMSTOP
Jednou z hlavních výhod použití FERMSTOP je možnost snížení dávkování ostatních konzervačních látek, jake je oxid siřičitý (SO₂)nebo kyselina sorbová. Díky tomu se nejen zlevňuje a zjednodušuje výroba, ale také se minimalizuje obsah těchto konzervantů ve výsledném produktu, což je velkým přínosem pro kvalitu a zdraví spotřebitelů.
FERMSTOP je obzvláště účinný v kombinaci se sníženou dávkou SO₂, což se osvědčuje především v
FERMSTOP je přípravek obsahující středně dlouhé nasycené mastné kyseliny, jako je kyselina oktanová (C8), dekanová (C10) a dodekanová (C12). Tyto kyseliny se přirozeně vyskytují například v ořeších nebo mateřském mléce, což znamená, že jsou nejen zdravotně nezávadné, ale dokonce i zdraví prospěšné. Ve vinařství mají tyto kyseliny klíčovou roli, neboť jsou přirozeně produkovány kvasinkami během fermentace, kde přispívají k regulaci jejich aktivity.
Jak FERMSTOP funguje?
Při aplikaci do dokvašejícího moštu se nedisociované mastné kyseliny obsažené v přípravku FERMSTOP dostávají do buněk kvasinek. Zde disociují, snižují vnitřní pH kvasinek a narušují konformaci jejich membrán. Tento proces vede k rapidní inhibici metabolické aktivity kvasinek, jejich odumírání a k následnému zastavení alkoholové fermentace.
Výhody použití FERMSTOP
Jednou z hlavních výhod použití FERMSTOP je možnost snížení dávkování ostatních konzervačních látek, jake je oxid siřičitý (SO₂)nebo kyselina sorbová. Díky tomu se nejen zlevňuje a zjednodušuje výroba, ale také se minimalizuje obsah těchto konzervantů ve výsledném produktu, což je velkým přínosem pro kvalitu a zdraví spotřebitelů.
FERMSTOP je obzvláště účinný v kombinaci se sníženou dávkou SO₂, což se osvědčuje především v
Cena 649 Kč v 1 obchodě
Obchody, které prodávají FermiHill FERMSTOP 100 ml
Zobrazit historii ceny FermiHill FERMSTOP 100 ml
Historie nejnižsí ceny FermiHill FERMSTOP 100 ml. Porovnání obchodů, které prodávají FermiHill FERMSTOP 100 ml.
MAVI STEP Express Color Smooth LeatherGelbentonite 2 kgDubové chipsy Hill Hivan 2,5 kgVinoGel 1 kgMAVI STEP Universal Dye for Leather anDubové chipsy Hill FR - NonT 9 kgAntiflor Fusti essecoVinpur Special 50 gBentolit Super 1kg ESSECODosiřovací tablety KPS Tabs 2Dubové chipsy Hill Classico 2,5 kgDubové chipsy Hill Pastille 2,5 kg