Džem z lesních borůvek extra Speciální 220g - Grešík
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315689
Složení: lesní borůvky, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 210 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebra
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 210 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebra
Parametry
- z toho cukry | 38,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,4 g |
Energie | 686 kJ/164 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 38,8 g |
Tuky | 0,1 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 95 Kč - 131 Kč v 3 obchodech
Obchody, které prodávají Džem z lesních borůvek extra Speciální 220g - Grešík
Zobrazit historii ceny Džem z lesních borůvek extra Speciální 220g - Grešík
Historie nejnižsí ceny Džem z lesních borůvek extra Speciální 220g - Grešík. Porovnání obchodů, které prodávají Džem z lesních borůvek extra Speciální 220g - Grešík.
Yzop porcovaný 20x1.5g FytopharmaSonnentor Bio Dobrý večer porc. dárkovTEEKANNE Chřipka a nachlazení bylinný Přepuštěné máslo GHI 220 ml BIO COUNTeekanne Rooibos CaramelMegafyt Bylinková lékárna Řebříček n.sAhmad Tea (čaj) Čaj English No. 1 100 Řepíkový čaj 40 g FytopharmaSonnentor Bio Earl Grey černý porcovanČaj Biogena Fantastic Jahoda & Ginkgo HiPP ČAJ SÁČK.BIO Ovocný čaj 20x2gČerný a zelený čaj, " BASILUR Collecto