Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315603
Složení: mango, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat
Parametry
- z toho cukry | 40,7 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,5 g |
Energie | 730 kJ/175 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 41,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Tuky | 0,1 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 71 Kč - 88 Kč v 3 obchodech
Obchody, které prodávají Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Zobrazit historii ceny Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík
Historie nejnižsí ceny Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík. Porovnání obchodů, které prodávají Džem meruňkový extra speciální 215g - Grešík.
AHMAD TEA Máta & Citron 20x1,5gČaj Zelený s jasmínem 27 g BIO SONNENTCountry Life BIO Cukr kokosový 250 gNaturalis Pomerančový čaj Naturalis BIČaj BIO Rakyt.s mátou 20x1.5g ApothekeDr.Popov Čaj Rednal 50gFytopharma PEROSPIR bylinný čaj při naByl.směs pro diabet.se slad.stevie 20xBIO Čaj Jablečný štrůdl porcovaný 45gAnděl strážný - bio ovocný porc.čaj dáČaj Kouzlo krbu 45 g BIO SONNENTORApotheke Meduňka lékařská čaj 20x1.5g