Džem Mangový extra Speciální 220g - Grešík
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315788
Složení: mango, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklo
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 220 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklo
Parametry
- z toho cukry | 40,7 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,5 g |
Energie | 730 kJ/175 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 41,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Tuky | 0,1 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 78 Kč - 88 Kč v 3 obchodech
Obchody, které prodávají Džem Mangový extra Speciální 220g - Grešík
Zobrazit historii ceny Džem Mangový extra Speciální 220g - Grešík
Historie nejnižsí ceny Džem Mangový extra Speciální 220g - Grešík. Porovnání obchodů, které prodávají Džem Mangový extra Speciální 220g - Grešík.
Sonnentor Bio Ledový džbánek Máta čokoČaj Kloubík porcovaný 30 g Dr.PopovČaj Jarní políbení 27 g BIO SONNENTORMegafyt Kontryhelová nať 30gKurkuma latte vanilka 60 g BIO SONNENTGrešík Koření Směs pepřů 30gMegafyt Bylinková lékárna Řebříček n.sWOLFBERRY Matcha tea BIO 200 gMegafyt Bylinková lékárna MateřídouškaČAJánek Siláček porc. 20x1.5g n.s.Tatranská priedušková zmes 20 x 1g FytApotheke Žaludeční čaj 20x1.5g n.s.