Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík
Výrobce: Grešík
EAN: 8595122315702
Složení: jahody, třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 200 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebr
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.Nevystavujte přímému slunečnímu záření.Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!
Balení: 200 g
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebr
Parametry
- z toho cukry | 36,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Alergeny | 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Bílkoviny | 0,6 g |
Energie | 679 kJ/162 kcal |
Kategorie produktu | Bez laktózy |
Sacharidy | 37,7 g |
Tuky | 0,3 g |
Výživové údaje na 100 gramů: |
Cena od 77 Kč - 96 Kč v 3 obchodech
Obchody, které prodávají Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík
Zobrazit historii ceny Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík
Historie nejnižsí ceny Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík. Porovnání obchodů, které prodávají Džem Jahodový extra Speciální 200g - Grešík.
Grešík Vanilkový extrakt 10 mlApotheke Dobrý spánek s třezakou 20 x Apotheke Čistící čaj s rakytníkem 20x1Kotvičník čaj porcovaný 20x1g FytopharApotheke Při nachlazení čaj 20x1.5g n.Apotheke BIO Čistící čaj 20x1.5gMatchatea jemně mletý zelený čaj sáčkyVrbovka 20 x 1.25 g n. s. FytopharmaOxalis Exclusive aromaMEGA Květ měsíčku 30gBylinný MIX dárk. kazeta 6x10sáčků 80gApotheke Rakytníkový čaj 20x2.5g n.s.