SledujCenu.cz - průvodce online nakupováním

Beni di Batasiolo Barolo la Corda della Briccolina Batasiolo 0.75l - diskuze

Beni di Batasiolo Barolo la Corda della Briccolina Batasiolo 0.75l
0
0 hodnocení

Výrobce: Beni di Batasiolo

Tradiční příprava macerací bobulí v délce 15 až 20 dnů. Zrání po dobu tří let v dubových sudech a následně dva roky v láhvi. Stává se „riservou" po pětiletém zrání. Granátově červené barvy s oranžovými odlesky. Intenzivní příjemné vůně. V chuti plné a harmonické, dlouhé a
konstantní. Vhodné k pečeným masům, zvěřině a zralým sýrům.

Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých" piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni" neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se
zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni", jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo" jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná
návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene", který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patř?
více informací

Dotazy, recenze a diskuze k Beni di Batasiolo Barolo la Corda della Briccolina Batasiolo 0.75l

Přidat dotaz

Přidat rezenci, hodnocení

  • Související položky