Lískové ořechy 250 g BIO COUNTRY LIFE

Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne. Více

Hodnocení
Kód produktu 140 027
Skladem

Cena: 139,00 Kč  / 55,60 Kč za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.

Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.

Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.

Využití:

  • cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
  • snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
  • rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
  • pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
  • nugátový krém - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 3
  • cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert hledejte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 17
  • cizrnová karobela - jak na tuto sladkou pomazánku s oříšky zjistíte v Dobrotách podzim 2016 (str. 23)
  • ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo

Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

LÍSKOVÉ OŘECHY jádra*, *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

  • Legislativní zařazení Suché skořápkové plody – lískové ořechy.
  • Zemědělská produkce Turecko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotili 3 uživatelé

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Související články

  • Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Ořechové a semínkové máslo se samozřejmě dá koupit i hotové, a je výborné. To domácí však má něco do sebe. Můžete si ho připravovat čerstvé a třeba i takové druhy, které v obchodech nebývají.

    20.05. 2019 | Blog

  • Ořechy

    Ořechy

    Oříšky nemají snad žádnou nevýhodu. Jsou výživné a zdravé. Skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na tisíc způsobů. Proto uspokojí i labužníky a milovníky dobrého jídla. A proto je máme rádi.

    06.01. 2017 | Blog

  • Ořechy – tipy na použití

    Ořechy – tipy na použití

    Ořechy se dají v kuchyni použít na spoustu různých způsobů. Naše nejoblíbenější najdete v tomto přehledu.

    06.01. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na rostlinnou stravu

    Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.

    Celý článek

  • Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?

    Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.

    Celý článek